Treci la conținut

Profilul companiei

Suntem principalul furnizor de produse și servicii pentru persoanele cu afecțiuni renale.

Fresenius Medical Care este cel mai important furnizor mondial de produse și servicii pentru persoanele cu afecțiuni renale, dintre care aproximativ 3,9 milioane de pacienți din întreaga lume urmează în mod regulat tratamentul prin dializă. Dializa este o procedură vitală de curățare a sângelui care înlocuiește funcția rinichilor în caz de insuficiență renală.

Fresenius Medical Care oferă produse și servicii de-a lungul întregului lanț valoric de dializă dintr-o singură sursă. Avem grijă de peste 344.000 de pacienți în rețeaua noastră globală de 4.153 de clinici de dializă. În același timp, dispunem de 42 de locații de producție pe toate continentele, pentru a furniza produse de dializă, cum ar fi echipamente de dializă, dializoare și alte consumabile.

Fresenius Medical Care își propune să își consolideze în continuare expertiza și să folosească această competență ca bază pentru o dezvoltare sustenabilă și profitabilă. Ne propunem să îmbunătățim în permanență calitatea vieții pacienților noștri, oferindu-le produse de înaltă calitate, precum și tehnologii inovatoare și concepte de tratament.

Sediul central al Fresenius Medical Care se află în Bad Homburg v. d. Höhe, Germania. Sediul din America de Nord se află în Waltham, Massachusetts, sediul din Asia-Pacific se află în Hong Kong, iar sediul din America Latină se află în Rio de Janeiro.

Informații și cifre 2022

Scurtă prezentare a anului nostru fiscal 2022

Aflați mai multe

Prezentarea Fresenius Medical Care în cifre

  • Prin intermediul rețelei noastre de peste 4.000 de clinici de dializă, oferim tratamente de dializă unui număr de peste 344.000 de pacienți din întreaga lume.
  • Oferim produse și servicii de dializă în aproximativ 150 de țări.
  • Am efectuat aproximativ 52 de milioane de tratamente prin dializă în anul 2022.
  • În jur de 128.000 de angajați lucrează pentru Fresenius Medical Care la nivel mondial.
  • Suntem liderul de piață incontestabil în ceea ce privește producția de echipamente de hemodializă.
  • Dispunem de 42 de locații de producție în peste 20 de țări.
  • În 2022, Fresenius Medical Care a generat venituri de aproximativ 19,4 miliarde de euro.

Locații importante

Cercetare și dezvoltare

Dezvoltarea de produse inovatoare și îmbunătățirea continuă a terapiilor noastre renale sunt elementele intrinseci ale strategiei noastre de dezvoltare.

Activitățile noastre de cercetare și dezvoltare la nivel mondial, care sunt gestionate central de către divizia de cercetare și dezvoltare globală (GRD), ne permit să dezvoltăm produse și terapii renale în mod eficient și să promovăm sistematic schimbul de cunoștințe și tehnologie între regiuni.

Strategia de cercetare și dezvoltare la nivel global

Sistemele de sănătate se confruntă cu provocări financiare majore. Ne propunem să ne direcționăm activitățile de cercetare și dezvoltare către dezvoltarea de produse și terapii renale inovatoare care nu numai că îndeplinesc standarde înalte de calitate ce îmbunătățesc rezultatele clinice, dar sunt și accesibile. În calitate de operator de clinici de dializă proprietare și furnizor de produse pentru tratarea pacienților la domiciliu, credem că aceste obiective sunt pe deplin compatibile. De asemenea, suntem într-o solidă poziție de a oferi terapii și tratamente vitale pacienților care suferă de insuficiență renală acută din cauza COVID-19.

Strategia noastră de cercetare și dezvoltare contribuie la strategia 2025, care urmărește să ofere îngrijire medicală pacienților cu boli cronice și critice în cadrul continuității tratamentelor renale, în condiții critice și prin achiziționarea și dezvoltarea de active complementare. Este orientată la nivel global, permițându-ne să răspundem și mai bine la creșterea mondială a cererii pentru metode de tratament și terapie de înaltă calitate, și în același timp cost-eficiente. În acest sens, luăm în considerare și condițiile pieței regionale și oferim o gamă diferențiată de produse în toate cele trei domenii cheie ale strategiei noastre pentru anul 2025.

În viitor, intenționăm să livrăm produse inovatoare și competitive într-un mod mult mai eficient și să ne concentrăm pe țările în curs de dezvoltare. Pe lângă activitățile de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei noastre, colaborăm cu parteneri externi în scopul de a construi o rețea extinsă de inovare și tehnologie. Acești parteneri includ numeroase instituții academice, cum ar fi institute de cercetare din universități prestigioase din SUA. Un alt partener este Renal Research Institute (Institutul de cercetare renală) din New York. Această filială a companiei Fresenius Medical Care din America de Nord este o instituție renumită în domeniul cercetării clinice în toate aspectele legate de insuficiența renală cronică. Lucrăm împreună la probleme fundamentale legate de terapiile renale. De asemenea, colaborăm din ce în ce mai mult cu companii nou-înființate, cu scopul de a promova o cultură deschisă a inovației și de a permite accesul la cele mai noi tehnologii.

Resurse de cercetare și dezvoltare

În anul fiscal 2020, Fresenius Medical Care a cheltuit aproximativ 194 milioane EUR pentru cercetare și dezvoltare (2019: 168 milioane EUR), echivalentul a aproximativ 5 % (2019: 5 %) din veniturile obținute din produsele de îngrijire a sănătății. La sfârșitul anului 2020, portofoliul nostru de brevete cuprindea aproximativ 11.223 de drepturi de proprietate în aproximativ 1.626 de familii de brevete, adică grupuri de brevete legate de aceeași invenție. Activitatea noastră de cercetare și dezvoltare din anul fiscal 2020 a generat aproximativ 135 de familii de brevete suplimentare. Portofoliul nostru extins de brevete ne va oferi pe viitor o gamă largă de opțiuni de tratament în acest domeniu extrem de competitiv.

La 31 decembrie 2020, 1.218 angajați (echivalent normă întreagă) lucrau pentru Fresenius Medical Care în cercetare și dezvoltare la nivel mondial (31 decembrie 2019: 1.157). Aceștia provin din medii diferite: Medicii lucrează cot la cot cu specialiști în software, economiști de afaceri și ingineri în echipe interdisciplinare. Peste 730 de angajați - majoritatea personalului nostru de cercetare și dezvoltare - se află în Europa. Majoritatea activităților de cercetare și dezvoltare se desfășoară la unitățile noastre din Schweinfurt și Bad Homburg v. d. Höhe (Germania). Alte locații de dezvoltare sunt în St. Wendel (Germania), București (România) și Krems (Austria). În SUA., compania deține centre de excelență pentru dezvoltarea dispozitivelor în Concord (California) și pentru dializoare și alte consumabile, în Ogden (Utah). Activitățile de dezvoltare din Shanghai și Changshu (China) se axează pe cererea în continuă creștere în Asia și piețele emergente, pentru sisteme de dializă cost-eficiente. Organizația Globală de Cercetare și Dezvoltare coordonează colaborarea și schimbul de tehnologie între diferitele locații. Efectuarea în mod responsabil a activităților de cercetare și dezvoltare este un element intrinsec al culturii noastre inovatoare.