Treci la conținut

HighVolumeHDF

HighVolumeHDF - Fresenius Medical Care

HighVolumeHDF Fresenius Medical Care  

 • Risc de mortalitate redus
 • Utilizare optimizată a resurselor cu linia de produse CorDiax
 • Costuri generale ale tratamentului mai mici

Beneficii

Grafic clearance-uri săptămânale

Date interne: grafic schematic clearance-uri săptămânale

Avantajele terapiei

HighVolumeHDF, cu numeroasele sale efecte pozitive asupra factorilor de risc cardiovascular la pacienții dializați, este recunoscut ca cea mai eficientă modalitate de tratament prin dializă1, fiind cea mai apropiată de profilul de eliminare al rinichiului natural. Prin atingerea volumelor mari de substituție, terapia HighVolumeHDF realizează o eliminare mai eficientă a moleculelor medii. HighVolumeHDF îmbunătățește rezultatele pacienților și exercită efecte benefice asupra potențialilor factori de risc cardiovascular la pacienții dializați:

 • ß2-m și nivelul de fosfat2, 3, 4 din ser
 • Răspuns inflamator5
 • Stabilitate hemodinamică intradialitică6
 • Controlul anemiei9
   

Acești factori pot contribui la îmbunătățirea supraviețuirii pacientului.8

Risc de mortalitate redus cu HighVolumeHDF

În ultimii ani, mai multe studii au confirmat beneficiile clinice ale HDF8,9,11,12. Aceste studii au demonstrat că, pentru a obține și a maximiza beneficiile terapiei HDF, sunt necesare volume mari de convecție în modul postdiluție. Studiul high-volume HDF din Catalonia arată o reducere semnificativă, cu 30%, a riscului de mortalitate din toate cauzele la pacienții cu HDF online în postdiluție, cu eficiență ridicată, în comparație cu HD8. Relația inversă dintre mărimea volumului de convecție și riscul de mortalitate a fost confirmată de Grupul european de lucru pentru dializă în ultima lor meta-analiză13 și a fost confirmată de investigatorii proiectului HDF Pooling14. Analiza a arătat că HDF reduce riscul mortalității din toate cauzele și a celei de cauze cardiovasculare, în special la volume de convecție de cel puțin 23 l/sesiune.14

HighVolumeHDF — terapia cea mai avansată și totuși cost-eficientă.

HighVolumeHDF cu 5008 CorDiax este atractivă nu doar prin posibila reducere a costului total al tratamentului, ci și prin utilizarea eficientă și durabilă a resurselor, care generează economii financiare și un impact ecologic pozitiv.

Diagrama debit dializant

Date interne: Post-diluție cu FX CorDiax 600 Hct = 35%; Recirculare = 5%

Utilizare optimizată a resurselor cu linia de produse CorDiax

Caracteristicile inovatoare și foarte automatizate ale liniei de produse CorDiax sprijină personalul medical prin optimizarea fluxurilor de lucru și asigurarea unor niveluri de siguranță a pacienților, ridicate și consecvente. Rezultatul este o integrare ușoară a HighVolumeHDF în rutina zilnică. Prepararea lichidului de substituție steril, apirogen pentru HighVolumeHDF se bazează pe un proces de filtrare în două etape.

 • Fără costuri suplimentare pentru un filtru suplimentar de unică folosință
 • Nu este nevoie de soluții de clătire gata preparate sau de pungă de colectare pentru pregătire sau restituire
   

Funcția AutoFlow adaptează automat debitul de dializant la debitul de sânge. Acest lucru generează economii substanțiale de apă, apă uzată, concentrat și energie și duce la reduceri considerabile ale costurilor.

Diagramă privind potențialul HighVolumeHDF de economisire a costurilor

Potențial de economisire a costurilor pentru HighVolumeHDF
* Valabil numai pentru pacienții tratați cu Sevelamer

HighVolumeHDF — costuri generale de tratament mai mici

Principalii factori generatori de costuri în dializă sunt, pe lângă costurile directe ale procedurii, spitalizarea și administrarea de eritropoietină (EPO) și de chelatori de fosfați. Într-un mediu restrictiv din punct de vedere economic ar trebui evaluată orice posibilitate de a reduce costul total al tratamentului. O rată mare de spitalizare nu afectează doar calitatea vieții pacienților, ci este și cea mai scumpă formă de asistență medicală în orice sistem medical. HighVolumeHDF are potențialul de a reduce semnificativ ratele de spitalizare și episoadele hipotensive.8 S-a demonstrat că tratamentul HDF reduce necesarul de EPO1 și chelatori de fosfați. Astfel, se asigură o calitate mai bună a îngrijirii, o scădere a necesarului de medicamente specifice și un cost mai mic al medicației.

De la promisiune la dovadă

Angajamentul nostru de a obține cele mai bune rezultate posibile pentru fiecare pacient dializat ne-a menținut preocuparea pentru hemodiafiltrare (HDF). Această preocupare se bazează pe convingerea fermă că HDF este cea mai bună terapie pentru fiecare pacient.

Convingerea noastră privind HDF este acum larg împărtășită de întreaga comunitate științifică și susținută de dovezi. În ultimii ani, mai multe publicații au confirmat deja beneficiile HDF.8,9,11-15. Studiul high-volume HDF din Catalonia8 oferă tot mai multe dovezi privind beneficiile acestei terapii. Dovezile științifice convingătoare privind rezultatele semnificativ îmbunătățite ale tratamentului pacienților, combinate cu utilizarea simplă și fiabilă a 5008 CorDiax sunt argumente puternice pentru a alege acum terapia HighVolumeHDF.

De aceea, de mai bine de 30 de ani, Fresenius Medical Care a dezvoltat produse ce asigură o hemodializă cardioprotectoare, respectiv linia de produse CorDiax – care susține perfect aplicarea terapiei HighVolumeHDF.

Un istoric al angajamentului față de HDF


De la hemodiafiltrare la HighVolumeHDF

HDF este o tehnică de supleere renală care combină două principii – difuzie și convecție. Procesul convectiv se bazează pe ultrafiltrarea unor cantități mari de apă din plasmă prin membrană. Acest lucru permite îndepărtarea eficientă, prin convecție, a unor molecule mai mari, în plus față de transportul difuz al moleculelor mici.

Pentru a menține echilibrul hidric, este necesar să se înlocuiască volumul suplimentar de ultrafiltrare, în mod ideal după dializor, prin așa-numita HDF în postdiluție.

În hemodiafiltrare contează volumul

Publicațiile recente au demonstrat că este necesar un volum convectiv mare în modul postdiluție pentru a maximiza beneficiile terapiei HDF.8, 9,11-15  

Conform studiului high-volume HDF din Catalonia, pentru a obține un beneficiu de supraviețuire ar trebui setat ca obiectiv un volum de substituție (fără pierdere în greutate) de cel puțin 21 l per tratament în modul postdiluție.8

Producția unor volume mari de substituție nu mai reprezintă o provocare. În prezent, maximizarea volumului de substituție pentru fiecare pacient necesită o nouă abordare terapeutică — HighVolumeHDF.

Studiu

Studiul high-volume HDF din Catalonia8

Datele studiului high-volume HDF din Catalonia confirmă convingerea noastră inițială că fiecare pacient ar trebui să poată beneficia de High VolumeHDF.

Supraviețuire îmbunătățită

30% reducerea riscului de mortalitate din toate cauzele (p = 0,01)
55% reducerea riscului de mortalitate de cauză infecțioasă (p = 0,03)
61% reducerea riscului de mortalitate prin accident vascular cerebral (p = 0,03)

 

Datele studiului high-volume HDF din Catalonia

*Volumul convectiv mediu livrat a variat de la 23 la 24 l/sesiune
**92% High-Flux HD
Grafic adaptat din publicația originală

Comparativ cu pacienții tratați prin hemodializă convențională cu debit mare, cei randomizați la hemodiafiltrare online în postdiluție cu eficiență ridicată, au avut o mortalitate de toate cauzele semnificativ mai scăzută.

Starea generală bună a pacienților

28% reducerea riscului de apariție a episoadelor hipotensive (p < 0,001)

 

Costuri de tratament reduse

22% reducerea riscului de spitalizare din toate cauzele (p = 0,001)

Detaliile studiului8

Scopul studiului:
Compararea impactului hemodiafiltrării online cu cel al hemodializei asupra supraviețuirii pacientului.

Model de studiu:
Studiu multicentric, prospectiv, randomizat și controlat, promovat de Societatea de Nefrologie din Catalonia.

Obiectivele finale ale studiului:
Obiectivul primar a fost mortalitatea din toate cauzele, iar obiectivele secundare au inclus mortalitatea cardiovasculară, spitalizarea de toate cauzele, toleranța la tratament și datele de laborator.

Pacienți:
906 pacienți hemodializați cronic fie au continuat hemodializa (n = 450), fie au trecut la hemodiafiltrare online în postdiluție (n = 456).  

Aflați detaliile studiului

Produse

HighVolumeHDF este Fresenius Medical Care

Provocările hemodiafiltrării ne-au determinat să dezvoltăm continuu produse inovatoare, care susțin abordarea prin terapie HighVolumeHDF. Angajamentul nostru de lungă durată de a face ca HighVolumeHDF să fie disponibil tuturor pacienților a dus la un portofoliu avansat și extrem de sinergic. Rezultatul: 5008 CorDiax și 5008S CorDiax în combinație cu hemodiafiltrul FX CorDiax HDF și cascada de purificare online (Online Purification Cascade, OPC) formează astăzi un sistem de terapie integrat, îmbunătățit de servicii adaptate pentru a sprijini terapia.

5008 CorDiax și 5008S CorDiax: HighVolumeHDF ca terapie standard

Cu noua funcție AutoSubplus a 5008 CorDiax și 5008S CorDiax, HighVolumeHDF a devenit la fel de simplu și de fiabil ca HD, fără a fi nevoie de interacțiune suplimentară cu utilizatorul.

Hemodiafiltrele FX CorDiax: Design superior

Hemodiafiltrele FX CorDiax sunt concepute pentru condiții optime de debit sangvin care asigură îndepărtarea eficientă a moleculelor medii, evitând în același timp pierderea de albumină.

Online Purification Cascade (OPC): Managementul inteligent al calității apei

Linia de produse OPC acoperă toate procesele care conduc la livrarea unor cantități mari de fluide de substituție necesare terapiei HighVolumeHDF.

Aflați mai multe despre tehnologia apei

Conținut asociat

6008 CAREsystem

Mai multă grijă. Mai simplu.

HighVolumeHDF ca standard.