Treci la conținut

5008S CorDiax

HighVolumeHDF: la fel de ușor ca HD

 • AutoSub plus — atingerea automată a volumului de substituție maxim pentru HighVolumeHDF
 • Monitorizarea accesului venos (Venous Access Monitoring, VAM) — monitorizare optimizată a căii venoase
 • Manevrare ușoară
 • Eficient și durabil

HighVolumeHDF ca terapie standard

Cu noua funcție AutoSub plus a 5008S CorDiax, tratamentul HighVolumeHDF devine la fel de simplu și de încredere ca HD, fără să fie necesară o interacțiune suplimentară cu utilizatorul.

5008S CorDiax

Către o întreagă gamă de posibilități

5008S CorDiax permite HighVolumeHDF ca standard în dializă, datorită AutoSub plus pentru atingerea automată a volumelor de substituție maxime și datorită Venous Access Monitor (VAM) pentru detectarea precoce a deplasării fistulinei.

Terapia HighVolumeHDF

HighVolumeHDF – standardul în hemodializa cardioprotectoare

Pentru a obține beneficiile complete ale terapiei HDF, sunt necesare volume mari de convecție în modul post-diluție. În trecut, mulți utilizatori au fost preocupați de faptul că, dacă setările de tratament nu sunt monitorizate și reglate continuu, aceste volume mari pot duce la o hemoconcentrație excesivă și, consecutiv, la presiuni transmembranare ridicate.

AutoSub plus

Atingerea automată a volumului maxim de substituție pentru HighVolumeHDF

Sistemul inovator AutoSub plus este mult mai mult decât un alt control automat al presiunii:
Sunt disponibile informații foarte precise cu privire la procesele din dializor, atât la nivelul membranei cât și de-a lungul căii fluxului sanguin.
Optimizarea continuă a ratelor de substituție se realizează prin mai multe verificări pe minut.
Sistemul este activat automat la începutul tratamentului
Funcția AutoSub plus sprijină nefrologul în stabilirea HighVolumeHDF ca terapie standard.

Diferența constă în înțelegerea proceselor și continuitate

În timp ce alte sisteme verifică și reglează presiunea transmembranară (TMP) la intervale de timp definite, AutoSub plus măsoară și evaluează parametrii direct din interiorul filtrului, de câteva ori pe minut. Tehnologia inovatoare din spatele acesteia se bazează pe o analiză dinamică a semnalului impulsurilor de presiune. Prin urmare, volumele de substituție pot fi maximizate individual pentru fiecare pacient, fără nicio interacțiune cu utilizatorul.

Siguranța conferă încredere

Monitorizarea accesului venos este esențială în special în timpul HighVolumeHDF, unde sunt necesare debite mari de sânge, deoarece o pierdere de sânge ar deveni critică într-un timp foarte scurt. 5008S CorDiax oferă ca dotare standard, pentru toate aparatele, o funcție de siguranță sofisticată pentru minimizarea riscului de pierdere de sânge:

Monitorizarea accesului venos (Venous Access Monitoring, VAM) — monitorizare optimizată a căii venoase

VAM este o caracteristică de siguranță unică și inteligentă. Permite monitorizarea dinamică și extrem de sensibilă a presiunii venoase prin combinarea semnalelor de presiune arterială și venoasă cu un algoritm adaptiv.  În acest fel, VAM este conceput pentru a sesiza căderi bruște, mici, ale presiunii venoase, de aproximativ 15 mmHg, chiar și atunci când presiunea venoasă nu scade sub limita inferioară a alarmei.   VAM a fost dezvoltat pentru a sprijini profesioniștii din domeniul sănătății în detectarea timpurie a deplasării acului venos. Totuși, utilizatorul rămâne responsabil pentru siguranța pacientului în orice moment al tratamentului. VAM include, de asemenea, un sistem de gestionare a alarmelor: o alarmă este activată atunci când semnalele monitorizate prezintă variații excepționale sau anormale față de profilul de presiune anterior.

Dacă se emite o alarmă, pompa de sânge se oprește imediat și clema venoasă este închisă. Acest lucru are scopul de a oferi personalului medical mai mult timp pentru a reacționa în mod corespunzător la schimbările critice ale presiunii.

Manevrare ușoară

ONLINEplus – reducerea volumului de muncă, creșterea gradului de utilizare

Din punct de vedere istoric, lichidul de substituție a fost furnizat la început în pungi. Acest lucru s-a adăugat volumului de muncă al personalului medical și a împiedicat centrele de dializă să utilizeze HDF. Pentru a oferi mai multor pacienți acces la beneficiile HDF, am dezvoltat un sistem de dializă care pregătește lichidul de substituție direct la mașina de dializă – sistemul ONLINEplus. Bazat pe procesul de filtrare în două etape, extrem de fiabil, ONLINEplus facilitează producția online de lichid de substituție steril și apirogen, consideratăfoarte eficientă din punct de vedere al costurilor. S-a dezvoltat hemodiafiltrarea online.

Linii de sânge

Liniile noastre inovatoare de sânge sunt dezvoltate pe baza ideii că HighVolumeHDFva fi la fel de ușor și sigur de aplicat ca HD. Cu o configurare standard a 5008S CorDiax puteți efectua deja HighVolumeHDF.

Eficient și durabil

Nu numai opțiunile avansate de tratament fac seria 5008S CorDiax unică, ci și caracterul său ecologic: Fresenius Medical Care susține utilizarea rațională și durabilă a resurselor prin economisirea lichidului de dializă, a apei și a energiei. Acest lucru duce la economii semnificative de costuri.

 • Tehnologia ONLINEplus pentru producerea de soluții sterile, fără endotoxine și cu tampon bicarbonat1
  • Cantități mari de lichid de substituție disponibile pentru HDF
  • Nu mai este nevoie de soluții de clătire gata preparate: pregătirea reinfuzia și bolusul se realizează cu lichid ONLINE, în toate modurile de tratament (și în HD)2
 • Funcția AutoFlow adaptează automat în timpul tratamentului, debitul lichidului de dializă la debitul efectiv de sânge
  • Economia substanțială de apă, apă reziduală, concentrat și a energie, ceea ce duce la reduceri semnificative ale costurilor
  • Selectarea automată a funcției AutoFlow după modul de tratament, atingând întotdeauna un raport optim între considerentele economice și calitatea tratamentului
 • Funcția EcoFlow pentru reducerea cantității de dializant și a consumului de energie în timpul pregătirii și după reinfuzie, evitând în același timp dezvoltarea bacteriilor
Conținut asociat
6008 CAREsystem

6008 CAREsystem

Mai multă grijă. Mai simplu.

HighVolumeHDF - Fresenius Medical Care

HighVolumeHDF este Fresenius Medical Care.